Wand en vloertegels

Wand en vloertegels in de badkamer  bepalen voor een groot deel de sfeer van de badkamer.  Het is niet voor niets dat vaak eerst de tegels worden uitgezocht en dan pas het sanitair en de badmeubelen. Wil je een gedurfde, een gezellige of een geweldige badkamer. Badkamertegels kunnen een ruimtelijk, ruim, vrolijk of juist knus gevoel geven. Badkamertegels zijn in feite de fundering voor de sfeer die je in de badkamer wilt hebben.

Let op: Badkamertegels met een druk design en in een kleiner formaat of met hele felle kleuren maken de ruimte kleiner

Veel badkamertegels hebben een bepaald motief. Voor een mooie ruimtelijke of natuurlijke uitstraling is het van belang dat het motief niet op elke tegel gelijk is. Juist een laag repeterend motief geef de juiste uitstraling. Tegels met een zogenaamd laag repeterend motief zijn wel vaak iets duurder.

Badkamertegels zijn iets stroever

Een badkamer tegel is vaak wat stroever. Je kunt ook bewust kiezen voor antislip badkamertegels.

Keramische tegels het meest gebruikt in de badkamer

Het voordeel van keramische badkamertegels is dat deze goed schoon te maken zijn. De traditionele witte en glanzende badkamertegels, die veelvuldig gebruikt worden voor de badkamerwanden, zijn vaak glad en dus snel en eenvoudig schoon te maken. Op effen felgekleurde glanzende tegels zie je vaak elke waterspat en vergen iets meer onderhoud.

Keramische tegels en de glazuurlaag

De glazuurlaag van een keramische tegel is de sleutel van  kwaliteit en uitstraling Door het toevoegen van een ruime variëteit aan alle mogelijke mineralen zoals goud, zilver, zink, koper, kobalt ontstaat er een schitterend en oneindig keramisch glazuren kleurenpalet  De glazuurlaag is in feite een soort van vloeibaar glas. De dikte van het glazuur en of het op de tegel of meer door de tegels is aangebracht bepaalt de kwaliteit. Bij een dunne opgespoten glazuurlaag ontstaan er eerder beschadigingen en zie je de oorspronkelijke kleur van het keramiek. Vraag aan de medewerkers van Mijn Thuis advies welke tegels geschikt zijn voor welk doel.

Keramiek heeft de neiging water te absorberen. In een badkamer is dat niet de bedoeling. De glazuurlaag voorkomt het absorberen van water  De Mijn Thuis badkamerspecialist kan u vertellen  wat het absorptiepercentage is van de verschillende wand en vloertegels  volgens de officiële Europese CEN normen

Een keramische tegel is een kwaliteitsproduct dat door de verschillende strikt te volgen procedés en technieken een badkamer tot een streling voor het oog kan maken. Het aanbod in kleuren, patronen en hardheidsgraden is oneindig en geeft elke badkamer de juiste sfeer

Natuursteentegels  voor in de badkamer

Natuurlijk is het mogelijk keramische wandtegels te combineren met bijvoorbeeld natuursteentegels

Let op Natuursteentegels bijvoorbeeld  van marmer of graniet  moeten wel geïmpregneerd zijn. Door het impregneren zijn de  tegels waterafstotend, waterbestendig en schimmelwerend. Pas wel op met bijvoorbeeld parfum en nagellak (removers). Deze kunnen het oppervlak van het natuursteen permanent beschadigen. Ook allesreinigers zijn funest voor natuursteen. Vraag aan de Mijn Thuis badkamerspecialist welke schoonmaak middelen en impregneer middelen geschikt zijn voor welke natuursteen.

Meer informatie

Bezoek een van onze verkooppunten, bekijk de folder of al onze aanbiedingen.