Sanitair

Steeds meer woningen hebben twee of meer toiletten. Een toilet beneden en een toilet in de badkamer. De badkamer krijgt steeds meer een eigen karakter.  Veelal kies je dan en toilet dat pas bij het design waarvoor je heb gekozen. Naast het design, is gemak en hygiëne heel belangrijk. In kleine badkamers waar de ruimte krap is, moet u ook letten op de zijwanden. Laat je voordat je aan een verbouwing begint informeren door een vakman.

Toiletten die hangen of staan wat is het verschil?

Hangende en niet hangende toiletten zijn een andere stijl optie. Hangende toiletten worden steeds populairder. De vloer om het toilet is beter schoon te houden en dus hygiënischer. Daarnaast kun je de hoogte aanpassen tijdens de installatie. Op deze manier kun je zonder een duur verhoogd toilet aan te moeten schaffen, toch het toilet iets verhogen. Veelal is het wel nodig  een nieuwe afvoer aan te leggen.

Toiletpotten zijn beschikbaar in rond, hoekig en ovaal model. Ovale potten zijn meestal een paar cm groter dan ronde potten en bieden extra comfort. Ronde potten zijn meestal minder duur maar zijn handig in kleine ruimtes. De toilet hoogte is meestal 40cm gemeten vanaf de vloer (zonder de zitting). Hogere potten zijn beschikbaar met een hoogte van een normale stoel (46cm) voor comfort en toegankelijkheid.

 

Toilet en hygiëne

Het water komt vanuit het reservoir in het toilet maar door de rand wordt het water evenredig verspreid.  Let op: Bij goedkopere toiletten is de binnenzijde van de rand niet voorzien van glazuur en  heeft een ruwe oppervlakte. Een broeiplaats voor bacteriën. Juiste om de hygiëne te vergroten zijn er tegenwoordig  toiletpotten waarbij ook de binnenzijde van de rim rand is geglazuurd.

Een andere trend is de toiletten zonder rand( Rimpless of Rimfree genaamd). Zeker hygiënisch. Bij het doorspoelen kunnen deze toiletten nog wel eens water spatten. Niet fijn die waterspatten op de tegels rondom het toilet. De betere merken hebben hier minder last van. Vraag uw Mijn Thuis adviseur om advies hierover.

Privacy op het toilet

Iedereen wil privacy op het toilet. In de badkamer is dit vaak lastig te realiseren. En dat betekent dat je tijdens het spitsuur in de badkamer niet rustig op het toilet zit. In deze badkamer is dit probleem opgelost. Er is een wand geplaatst, waarachter het toilet is geplaatst. De wand geeft direct de mogelijkheid om aan de andere kant een wastafelmeubel aan op te hangen. Wil je toch liever een apart toilet? Dan kun je in deze ruimte een inloopdouche maken in plaats van een toilet achter deze wand.

Het toilet soms de plaats om een krantje te lezen

Een moment voor jezelf. Rustig een krantje of tijdschrift lezen op het toilet. Een hangend toilet is heel hygiënisch. Geen kitranden op de vloer en je kunt eronder gemakkelijk schoonmaken. Wil je geen open toiletpot in de badkamer? Kies dan voor een softclose toiletzitting. Een zetje tegen het deksel en je toiletpot is keurig netjes afgesloten.

Meer informatie

Bezoek een van onze verkooppunten, bekijk de folder of al onze aanbiedingen.