Kranen

Badkamerkranen

Wastafelkranen zijn speciaal voor de wastafel en hebben als voordeel dat ze genoeg ruimte bieden om je handen te wassen. Aan een douchekraan sluit je je doucheslang aan in combinatie met bijvoorbeeld een glijstang. Douchekranen zijn er in twee varianten: mét en zonder thermostaat. Een badkraan is er ook in meerdere varianten: om alleen je bad te vullen of om je bad te vullen én een handdouche op aan te sluiten. Douche- en badsets bestaan vaak uit een handdouche in combinatie met een glijstang of een regendouche in combinatie met een handdouche.

Toiletkranen of fonteinkranen

Fonteinkranen zijn speciaal voor op je fontein in het toilet. Deze kranen zijn vaak klein en hebben een lage uitloop. Fonteinkranen hebben vrijwel altijd alleen een aansluiting voor koud water.

Kranen in verschillende maten

Kranen zijn er in diverse maten en te verdelen in laag, medium en hoog. Lage kranen worden veelal toegepast bij fonteinen en wastafels. Door een medium kraan te kiezen heb je meer comfort, doordat je meer ruimte hebt om je handen te wassen. Een hoge kraan geeft je meer comfort waardoor het mogelijk is je haar onder de kraan te wassen of voor toepassing naast een opbouw waskom.

Design kranen

Design in een mooie badkamer is belangrijk maar dan wel design in combinatie met een hoge functionaliteit Een modern design met slanke, frisse vormen, of juist meer robuust. Innovatieve, ontwerpgedreven badkamerkranen. die passen bij de uitstraling van jouw badkamer. Kijk eens in de showroom van de Mijn Thuis vestiging bij u in de buurt.

Draaibare kraan

Je kunt ook kiezen voor een kraan met of zonder draaibare uitloop. Een kraan met een draaibare uitloop kun je moeiteloos in alle richtingen draaien.

 

Regelbaarheid temperatuur

Wastafelkranen bestaan in twee varianten: ééngreepskranen waarbij je met één greep tegelijkertijd het volume en de temperatuur van het water instelt. Daarnaast zijn er tweegreepskranen, waarbij warm en koud water apart worden bediend.

Kwaliteit

Kwalitatief hoogwaardige kranen onderscheiden zich door de beste onderdelen, verwerkt in de kraan. Alles moet perfect zijn  van de mengkop tot de slangen en de boutverbindingen, alles zodat de kraan goed zijn werk kan blijven doen!

Kranen met een keramisch binnenwerk zijn weliswaar iets duurder, maar ze hebben een soepele bediening, gaan minder snel lekken en hebben een langere levensduur.

Badkamerkranen en het onderhoud

Praktische onderhoudstips voor kranen:

  • Reinigingsmiddelen nooit rechtstreeks op kranen of douchekoppen aanbrengen. Maak gebruik van een zachte doek en besprenkel die met het reinigingsmiddel .
  • Spoel daarna de kraan en/of de douchekop af met
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of robuuste reinigingsmethoden! Daardoor kan het oppervlak, en in het slechtste geval, het binnenwerk van de kraan beschadigd raken.

Gebruik geen reinigingsmiddelen die zoutzuur, mierenzuur, chloorbleekloog e.d. bevatten.
Meer informatie

Bezoek een van onze verkooppunten, bekijk de folder of al onze aanbiedingen.