Betonklinkers als sierbestrating

Stoere uitstraling van betonstenen

Betonklinkers zorgen voor een sierbestrating met een stoere look, gemaakt van kleurechte en natuurlijke materialen. Betontegels en -stenen kunnen tegen een stootje, waardoor het naast sierbestrating ook toepasbaar is bij opritten, maar ook ideaal is voor terrassen en een mooi pad, of gewoon als een speelse stapsteen in je strakke gazon. In alle soorten en maten verkrijgbaar en daarmee een type sierbestrating met veel mogelijkheden. Maak je tuin helemaal af met een mooie sierbestrating die bij je past. Creëer er de gewenste sfeer mee door toevoeging van het tuinmeubilair en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke uitstraling door riet, grassen, heideplanten en waterpartijen in de tuin te integreren.

Betonklinkers

Een betonklinker is een baksteen, die voornamelijk wordt gebruikt in de wegenbouw. Wanneer je tegen zo’n baksteen tikt hoor je het helder klinken vandaar de naam ‘klinker’. Tegenwoordig worden ook betonstraatstenen vaak klinkers genoemd. In vergelijking met stenen die in de bouw worden gebruikt, zijn betonklinkers harder. Oorspronkelijk werden de stenen met het formaat 20 x 5 cm in de fabrieken langs de Waal geproduceerd, het zogenaamde waalformaat. Tegenwoordig worden ook betonklinkers in dit formaat geproduceerd.

Betonklinkers getrommelde Waalformaten

Om deze stenen met het Waalse formaat qua uiterlijk meer op gebakken stenen te laten lijken worden deze betonnen stenen getrommeld. Door het trommelen krijgen de betonklinkers een verouderd uiterlijk en worden de scherpe hoeken en randen afgebroken. Bovendien wordt de steen door deze behandeling licht gekrast.

Kleurvaste betonstenen

Met betonklinkers is veel mogelijk; gladde oppervlakten, ruw, getrommeld etc. De kleurechtheid is belangrijk. Dat houdt in dat een steen door en door gekleurd is en niet alleen de slijtlaag. De kwaliteit van de gebruikte pigmenten is ook belangrijk.

 Beschermingslaag door coaten

Gecoate modellen zijn duurder dan gewone tegels, maar je kunt er wel langer van genieten, doordat deze betonklinkers een beschermingslaag hebben, die het vuil afstoot en het verkleuren tegengaat.

Meer informatie

Bezoek een van onze verkooppunten, bekijk de folder of al onze aanbiedingen.